Társaságunk a CITYBUSZ Közlekedési Kft. 2005. április 14-én alakult. Fő tevékenysége helyi menetrendszerű személyszállítás, melyet a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzése után kezdetben három több mint 10 ezer lakosú városban végzett a helyi önkormányzatokkal kötött közszolgáltatási szerződések szerint. Az önkormányzatok törvényi szabályozás alapján, pályázaton választották ki a CITYBUSZ Közlekedési Kft-t.

A közszolgáltatási szerződések szigorú feltételeket támasztanak a szolgáltatóval szemben, a járati útvonal, indulási- érkezési időpontok, tárgyi- személyi feltételek tekintetében, melyek szükségesek a magas színvonalú szolgáltatás ellátásához. Felmondási idővel bármikor felbonthatók, amennyiben a megbízó elégedetlen a megbízott teljesítményével.

Az előző évben 74. 800 hasznos (járatban futott) km-t teljesített és több mint fél millió személyt szállított a 3 településen.

A társaság, működésből fakadóan többször is felkérést kapott a helyi önkormányzatoktól, helyi vállalkozásoktól, civil szervezetektől belföldi és nemzetközi különjáratok lebonyolítására, így a különjárati tevékenység fejlesztése fontos szerepet kapott, mellyel a társaság árbevételéből mára már majdnem 50%-ot elér.

Jelenleg 24 autóbusszal és 22 fős állományi létszámmal végez 2 településen helyi menetrendszerinti közlekedést, valamint a Friesland Hungária Zrt. Mátészalkai és Debreceni Üzemeinél szerződéses munkásszállítási szolgáltatást. A Debreceni Üzemnél dolgozó kollegáink gépkocsis ügyeleti szolgáltatást és szerződéses ebédszállítást is végeznek, így az itteni futás teljesítmény 8.500 km/ hó.

2008. novemberének végéig, a BÁTOR-PRODUKT Kft Nyírbátori gyárának bezárásáig az üzem indulásától 3 éven át végeztük szerződéssel a munkások szállítását. Igazodva a BÁTOR-PRODUKT Kft munkarendjéhez három műszakban (6.00;14.00;22.00;) szállítottuk a munkásokat összesen 380-400 főt öt járati útvonalon a munkakezdéshez a gyárba illetve a munkavégzés után otthonukhoz. Esetenként előfordult, hogy a termelés megkívánta negyedik műszak beindítását, természetesen ehhez is rugalmasan alkalmazkodva álltunk rendelkezésre.

A járati útvonalak egyenként 45;43;48;38;20 km hosszúak voltak egy irányban és sugarasan futottak Nyírbátor körzetében, lefedve Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagy részét. Havonta jellemzően 22-30 ezer km-t teljesítettek a buszok.

A teljesítmény elszámolása valamennyi munkahelyen menetlevelek alapján valósul meg, melyek összesítése és számlázása havonta történik. Mivel útvonalanként eltérő számú személyek szállítása szükséges, így cégünknek meg kellett oldani az optimális méretű szállítóeszközök beszerzését ahhoz, hogy a szállítási költségeket alacsonyan tudja tartani és ezzel versenyképes szállítási árat tudjon biztosítani.

A különjárati munkásszállítás járműparkja a következő típusú járművekből áll:

SETRA 315 HD (48+2fő) IVECO Turbo Daily (19+1fő) FORD Transit (14+1fő) FORD Transit (8+1fő)
VW Transporter T4 (8+1fő) MERCEDES Viano (6+1fő) tárgyalóbusz IVECO 45.12 2db MERCEDES Sprinter (19+1fő)
IKARUS 250 , 256 , 260 IVECO Turbo Daily 40.10 RENAULT 546 IKARUS 280 (csuklós autóbusz)

A CITYBUSZ Közlekedési Kft. tulajdonosai, vezetői, munkavállalói mind elkötelezettek a magas színvonalú szolgáltatás iránt, tudván azt, hogy a gazdasági életben a hosszú távú piacon maradás elengedhetetlen követelménye ez. Ennek mindent alárendelve áll megbízói rendelkezésére, alakítja szolgáltatásának színvonalát, képezi árait.

Created by MEDE